Översättare i Wikipedia

Publicerat den 9 september 2012

De flesta översättare är flitiga användare av Wikipedia, men vi är inte lika flitigt omnämnda. Har du också sett att översättarnamn ofta saknas när översatta verk nämns i artiklar i svenska Wikipedia? Som tur är kan vi tillsammans se till att det blir ändring på det och på så vis öka synligheten för vår yrkeskår.

Under hösten utlyser vi därför en tävling om vem som lägger till flest översättarnamn i svenska Wikipedia, och på nästa årsmöte blir det ett fint pris till den medlem som har bidragit med flest namn! Man får själv hålla reda på hur många namn man lägger till och rapportera till styrelsen, som utser en vinnare.

 Läs om hur man redigerar artiklar i Wikipedia.

Se även Facebookevenemanget!

Pdf-flygblad om Wikipediatävlingen finns här!

En kommentar

  1. Axel Pettersson skriver:

    Spännande och kul initiativ!

    Använd gärna mallen Bokfakta (http://sv.wikipedia.org/wiki/Mall:Bokfakta) för artiklar om böcker och komplettera med översättare (och annan information) där. På listan över var mallen används (http://sv.wikipedia.org/w/index.php?title=Special%3AL%C3%A4nkar+hit&limit=500&target=Mall%3ABokfakta&namespace) går det att hitta artiklar och se om det går att komplettera.

    För artiklar om författare finns mallen http://sv.wikipedia.org/wiki/Mall:F%C3%B6rfattare som är bra att lägga in och fylla på.

    Om ni har fler frågor och funderingar om Wikipedia eller Wikimedia Sverige kan ni höra av er där eller direkt till mig, ni hittar mig på http://sv.wikipedia.org/wiki/Anv%C3%A4ndare:Axel_Pettersson_(WMSE)

Lämna en kommentar