Aktuellt › Arkiv

Månad: juli 2024

Italienskt-nordiskt översättarutbyte i Regello

I höst anordnar den italienska översättarorganisationen Strade ett Viceversa nordico, ett italienskt-nordiskt översättarutbyte i Regello i Toscana. 24 översättare (4 från svenska till italienska, 4 från italienska till svenska, 4 från norska till italienska, 4 från italienska till norska, 4 från danska till italienska och 4 från italienska till danska) får under fem dagar möjlighet att diskutera sina egna och varandras översättningar, utbyta erfarenheter och umgås.

Viceversa nordico äger rum den 7-12 oktober. Ansökningar kan skickas in till och med den 21 juli, och senast den 5 augusti får man besked om antagning. All information (på italienska) finns på Strades hemsida:

1° VICEVERSA NORDICO: APERTE LE CANDIDATURE

Det här projektet har planerats i flera år, men det har tyvärr tagit långt tid att få finansieringen garanterad. Detta är orsaken till att tidsramarna är så pass snäva och att utlysningen sker mitt i de flestas sommarledighet, men förhoppningsvis ska detta ändå nå ut. Och ni får självklart gärna sprida det till alla som kan tänkas vara intresserade. Frågor kan ställas till Strade, via den mejladress som finns på hemsidan, eller till johannahedenberg@gmail.com .